10 March 2013

cerita talian telefon..

assalamualaikum..


entah kenapa aku hari nie teringin nak pakai public fon. padahal fon aku dah canggih kot aku mengikut peredaran zaman. kredit pun ada sbb aku pakai bil (aku tipu) aku pakai topup je..hehe tapi hari nie tibe-tibe otak aku nekad nak menggunakan public fon.


teringat ketika di bangku sekolah dulu, public fon nie adalah satu-satunya cara nak berhubung dgn awek-awek kat luar sana. bdk lelaki akan menggunakan ayat powernya untuk mendapatkan no telefon rumah awek-awek nie..

tak dinafikan,aku penah la gak bergayut pakai fon umah. bila umah line clear je.. aku pun ape lagi.. call no awek-awek yang ada.. ape yg bestnya sgt aku pun tak taw. sampai ke perlis,sabah pun ada gak. sampaikan mak aku tgk bil telefon melambung tinggi terus dia g kunci pakai mangga telefon tu..haha  sorry ibu,anakmu mmg suke bercakap..hehe

bila rasa tak puas bergayut, aku akan menggunakan public fon. tp yang aku peliknya kadang-kadang tu public fon nie tunjuk ragam die. aku angkat gagang telefon, die "tulis kecemasan sahaja". terpaksa la aku cari kat tmpt laen. nasib ada basikal.

kadang-kadang aku pelik, public fon nak kena beratur! fedup aku.. dah la hati tgh berbunga-bunga sebab sang awek sedang menunggu panggilan sang jejaka yang kacak nie.. dah berjanji kot pukul 9.30malam. lepas balik dari mengaji ok! tapi disebabkan dorang buat public fon tu macam mak bapak die yang punye terpaksa la aku tunggu sbb ada satu je masa kat kawasan perumahan aku. mesti korang penah beratur gak kan? kan? kan?

Tapi yang paling best nya pasal public fon nie. aku cuma gune 10sen tapi aku dapat gayut 30minit.haha
ini adalah disebabkan, kawan aku telah mengajar aku benda yang sgt owesome. aku telah berjaya menggodam public fon. jadinya tiap-tiap malam aku pun bergayut dgn awek yg berlainan. hakhak terima kasih kepada kawanku encik saiful.

public fon jenis kat bawah nie je yang dapat di godam.hehe masa masukkan duit syiling tu ada number-number yang harus ditekan.hehe agak-agak ada lagi tak public fon jenis nie.





tapi skrg dah canggih dah. yang penting ada line tenet. laman sesawang frenster,myspace,fb, boleh gune viber,skype, dan macam-macam la.    


                                    .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
                                   .
pak cik tu msti bergayut sampaikan tak sedar air da naek!haha




p/s : Yang penting, zaman skrg tak perlu beratur lagi. (-_-)






2 comments:

syahirah said...

zmn da brubah dunia da maju
follow #23

Tuan askalani said...

betul tu.. :)