10 March 2013

akhirnya gua dapat ambil BR1M 2.0

Assalamualaikum sume..


gua ada berita baek nak disampaikan hari nie...hakhak


hehe.....panjang lebar gua senyum........... bukan maen sonok gua hari nie..


disebabkan hari nie gua amek BR1M, gua pun apply cuti rehat..

pukul 9pagi pada hari rabu gua pun gerak dari rumah ke pejabat umno ampang. untuk memudahkan perjalanan,gua enggan menaiki keta tetapi gua pegi dgn menaiki moto kerana senang nak parking dan tak kan sesak dalam jem..

 walawei.. bkn maen ramai yg dtg..

gua memang dah agak,jalan akan jadi sesak dan parking susah nak dicari..hakhak (otak anak anda sedang berkembang)

hasil temuramah gua pada pagi tu,pakcik makcik tu dah tercongok kat situ sejak pukul 7pagi..hakhak dari sudut pemerhatian gua pulak ada yang oku,bawak anak kecil,mengandung sume pun ada.sanggup mereka datang meskipun sakit semata-mata kerana br1m.. duit free weh! sape yg tak nak..






oleh kerana ramai sangat yang beratur dan menunggu, gua pun nak balik dulu dan pukul 2.30pm nnti baru gua dtg sbb time tu msti dah tak ramai.(otak anda sedang berkembang).hakhak... sampai umah gua bekpes,pastu gua terbongkang tido memandangkan gua cuti hari nie..hakhak jgn amalkan mcm gua!

bagus,orang dah takde..aku terus bagi i/c dan petugas tu suruh aku ke dewan di tingkat atas.. sampai-sampai je aku kat tingkat atas..mak ai! kena beratur lagi ke? 


pastu masuk dalam dewan.. 





mak ai.. ramai lagi orang rupenya.. msti dorang pun balik umah dulu..hakhak  nasib petugas tu bagi duduk tapi kena ikut arahan die,semuanya berjalan dgn lancar.




 selepas gua isi baucar nie, gua boleh tukar dgn cash.. ada awek jaga kaunter nie usha-usha gua.. nak mintak no fon gua la tu! hakhak tapi gua tak layan sebab gua lagi layan br1m nie..(sombonk r mamat nie)hakhak jual mahal la katakan...


hasilnya.....

dalam otak gua dah piki dah, sluar,baju,fon,bercuti, sport rim...hakhak membe gua plak call, bro, malam nie jgn lupe open table jam 10pm... gua ckp ok..  

sampai je gua kat rumah... mak, amek la duit nie.. 

malam tu gua pun open table tapi sume bayar sendiri! hakhak


p/s: BR1M 1.0 gua dah sapu, yang BR1M 2.0 nie gua bagi kat mak gua...

1 comment:

Aniq Bukhary said...

Untung la dah dapat.. lepas nie boleh la belanja saya.. :)